Aktiviteter
Upplev området kring Lillhärdal

Hyr en ATV eller en snöskoter för en dag eller boka en hel weekend inklusive boende, frukost och middag.

Vill du ta förarbevis till snöskoter? Anmäl dig till vår intensivutbildning i Lillhärdal under 2 dagar.

Fiska öring och röding eller jaga fågel och vilt? Här finns fina fiskevatten och orörd vildmark.

Vi tar gärna hand om din kickoff, konferens, släktträff, klassträff etc. Vi har plats för ca 20 sittande gäster.
Bad & fiske – eller en selfie i Sexån?
På Lillhärdals camping kan du låna fiskespön och fiska direkt i intilliggande Härjeån, ett av de fina fiskevatten som finns i området. Totalt omfattar Lillhärdals fiskevårdsområde ca 40 sjöar/tjärnar och 40 mil rinnande vatten. Här kan du bl a fiska röding, harr, öring, gädda, lake, sik och aborre. Fiskekort köper du i receptionen, och får en digital karta att ladda ner till din smartphone som också hjälper dig att se vart du är.
Vill du inte bada vid campingen så finns fina möjligheter till bad inom räckhåll. Välj mellan långgrunda sandstränder, ett spännande bad i en virvlande fors eller ett dopp i en stilla tjärn. Vintertid rekommenderas ett besök i Lillhärdals badhus med 16 meters-bassäng och bastu. Eller så njuter du i campingens vedeldade badtunna!
Hyra båt och kanot kan du göra på campingen eller i Salixbyn. Paddla i deltat i Sexån, njut av fina naturupplevelser. Har du tur kanske du får se en älg, björn eller bäver. Du också hyra en flotte med elmotorer (med eller utan kapten) och glida runt på Orrmosjön några timmar, kanske med en härlig måltid och lite musik ombord?
Kultur & besöksmål
Den världskända statyn av Greta Garbo i Lillhärdalsskogarna är ett nytt och uppskattat besöksmål sommartid (med bil och till fots) eller vintertid med snöskoter. Hemlighetsfullt sitter hon där i avskildhet, fråga om vägbeskrivning i receptionen – till Greta i Stockholm finns inga skyltar!
En mörkare del av historien är häxprocesserna från slutet av 1600-talet. En “häxutställning”/muséum finns i byn där guiden tar dig flera hundra år tillbaka i tiden under en oförglömlig visning. Strax utanför Lillhärdal, på Nordanhå, finns en magnifik minnessten, och en knapp kilometer in i skogen kan du besöka Spångmyrholmen, platsen där kvinnorna mötte sitt öde.
Hembygdsgården Högen, ett byggnadsminne med byggnader uppförda under perioden 1600-tal till tidigt 1900-tal. Högen är en av landets få, och en av Jämtlands läns två, fullständigt bevarade fyrbyggda gårdar enligt nordsvensk typ.
Lillhärdals kyrka, en vacker rokoko-kyrka (byggår ca 1407–1805) är väl värd att besöka. Här finns bl a en träsnidad madonna från mitten av 1200-talet och ett altarskåp från 1440-talet. På kyrkogården vilar också kyrkoherde och riksdagsmannen S J Enander, “Salixkungen” kallad (1847–1928). Minnesstenen restes 1930 av Kungliga Vetenskapsakademin.
Härjulf Hornbrytare & Helga står staty mitt i byn. De var Härjedalens första invånare och slog sig ner i trakterna kring Lillhärdal på 800-talet e Kr.
St Uriels kapell är ett zenbuddistiskt kapell som är beläget upp mot Veddungsfjället. I samma område finns även kulturreservatet Lillhärjeåbygget, ett levande lantbruk i fjällmiljö.
Lillhärdals bibliotek har bl a en utställning över längdskidåkaren Artur Herrdin (1918–1995), en av bygdens skidprofiler med meriter bl a från OS i St Moritz 1948 och 5-milen i Oslo 1952.
Njut av naturen
I Lillhärdal behöver du inte gå många steg innan du kan ta dig ett välgörande skogsbad. Här vistas och lever du mitt i naturen.
Skoteråkning är en populär aktivitet vintertid, och den kanske härligaste tiden, vårvintern! Unna dig att uppleva en orörd fjällmiljö, långt från hotell och skidliftar. Från toppen av Veddungsfjället har du 360 graders panoramautsikt och vid klart väder ser du ända till Norge. Ledsystemet Nordic Area bjuder dig 100 mil skoterled genom tre län och fem kommuner. OBS! Ledkort krävs.
Sommartid kan du vandra eller ta del av naturen via fyrhjuling som du hyr hos oss, med eller utan guide! I trakterna kring Lillhärdal finns t ex många gamla fäbodvallar att besöka och området är rikt på vilt såsom björn och älg. På sensommaren kan du plocka hjortron, blåbär och lingon från naturens skafferi. OBS! Respektera Allemansrätten.
Lillhärdals skidstadion ligger ett par stenkast från campingen. Välpreparerade skidspår vintertid och fina slingor för promenad eller träning sommartid.
Vill du ta en promenad, så passa på att se Lillhärdals båda hängbroar! Två broar som går över Härjeån. Välj mellan “Stora brorundan” som innefattar båda hängbroarna, eller “Lilla brorundan” som omfattar endast en hängbro. Det kan gunga lite när du passerar, men det är vackert och instagramvänligt!
Musik & event
I slutet av februari arrangeras JamSession på Folkets Hus i Lillhärdal. Ett årligt event med bar, dans, musik och musiker från när och fjärran.
Årets största arrangemang är Härdalsveckan som går av stapeln i juli (vecka 29) varje år, bl a med löpartävlingen Älglunken på programmet. Veckans aktiviteter får sin höjdpunkt genom den populära Härdalsyran som bjuder på tivoli, dans och toppartister fredag/lördag.
Under teatersäsongen (höst – vår) arrangerar Riksteaterföreningen Mosippan musik- och teaterföreställningar i Folkets Hus.
Lillhärdals kyrka har en hel del musikevent med olika inriktning året runt. Missa inte en konsert med byns duktiga ungdomar!